راهنمای نویسندگان

تنظیم مقاله­ در نشریه رخساره‌های رسوبی با دستور زیر انجام گیرد

(بدیهی است در صورت عدم رعایت و انجام موارد زیر مقاله برای داوری ارسال نخواهد شد):

 

* اکیداً توصیه می‌گردد استاندارد علمی مورد نظر نشریه را با توجه به مقالات منتشر شده در شماره‌های اخیر نشریه مورد توجه قرار دهید.

* چنانچه مقاله مستخرج از پایان نامه کارشناسی ارشد/رساله دکتری است، نویسنده مسؤول مقاله باید استاد راهنما باشد و مقاله از طریق حساب کاربری ایشان ارسال گردد.

* به هنگام ارسال مقاله، لازم است نامه‌ای با امضای همه نویسندگان تهیه گردد و ضمن تأیید محتوای علمی و ادبی مقاله، تصویر نامه به عنوان یک فایل تکمیلی، به هنگام بارگذاری مقاله روی وب سایت نشریه، ارسال گردد.

* شروع بررسی مقاله منوط به انجام همه موارد ذکر شده زیر است:

 

1ـ عنوان فارسی مقاله با قلم B Titr 16 ضخیم و عنوان انگلیسی با قلم Times new Roman 14 ضخیم.

2ـ نام کامل فارسی نویسندگان با قلم B Zar 10 ضخیم و نام کامل انگلیسی با قلم Times new Roman 9 ضخیم.

3ـ نشانی پژوهشی فارسی به طور کامل و با ذکر مرتبه دانشگاهی نویسندگان عضو هیأت علمی با قلم B Zar 10 به ترتیب شامل:

نام و نام خانوادگی.................، گروه آموزشی.................، دانشکده...............، دانشگاه.............، شهر................، کشور....................

4ـ نشانی پژوهشی انگلیسی به طور کامل و با ذکر مرتبه دانشگاهی نویسندگان عضو هیأت علمی با قلم Times new Roman 9 به ترتیب شامل:

First and Last Name ……….., Department of ……….., Faculty of …..……, University of…………., City………., Country…………

5ـ پست الکترونیکی (Email) با قلم Times new Roman 10

6 ـ تمامی تیترهای موجود در متن مقاله با قلم فارسی B Zar 13 و انگلیسی Times new Roman 11

7 ـ متن چکیده فارسی با قلم 11 B Zar 

8ـ متن مقاله فارسی با قلم B Zar 13 و انگلیسی با قلم Times new Roman 11

9ـ متن فارسی جداول با قلم B Nazanin 9 و متن انگلیسی جداول با قلم Times new Roman 8

10ـ تیتر جداول با قلم  B Nazanin 10  

11ـ متن فارسی به حالت Justify Low با فاصله خطوط 1 cm تنظیم شود.

12ـ متن انگلیسی  به حالت Justify با فاصله خطوط 1 cm تنظیم شود.

13ـ منابع فارسی با قلم B Zar 13 و منابع انگلیسی  با قلم Times new Roman 11 نوشته شوند.

14ـ زیرنویس شکل‌ها درون Text Box (ایجاد با استفاده از منوی Insert قسمت Text Box) با قلم B Yagut 9 نوشته شود و در نرم افزار Word به خود شکل متصل (Group) شود. برای این کار شکل باید به حالت Behind text درون متن تنظیم شود تا بتوان زیرنویس شکل را با آن Group کرد.

15ـ نقشه­‌های جغرافیایی ترجیحاً به زبان فارسی و با فونت B Zar 11 برای نشان دادن شهر‌ها و روستا‌ها

16ـ شماره­‌‌های فرعی روی شکل‌‌های مقاطع نازک میکروسکپی بر مبنای الفبای فارسی (الف، ب، پ، ...).

17ـ پلیت‌‌هایی که برای معرفی فسیل‌ها ساخته شده‌اند هم به عنوان شکل و نه پلیت در متن مقاله معرفی شوند. این شکل دارای شماره باشد و برای تک تک تصاویر فسیل‌های درون آن از نام‌گذاری بر اساس حروف الفبای انگلیسی استفاده کنید. لذا در معرفی جنس و گونه‌ها برای مقالاتی که تشریح سیستماتیک دارند، برای ارجاع به شکل در زیر نام گونه به شماره اصلی و فرعی شکل اشاره می شود (برای مثال: شکل 4الف ـ 4ب و یا Figure 3b-3f).

18ـ فایل کلـیه شکل‌ها با حداقل قـدرت تفکیک dpi 300 و با فرمت JPEG ارسال گردد. ضـروری اسـت فایل‌های وکــتوری از قبـیل DWG، DXF،  CDR و ... با کیـفیت مناسـب در فـرمت JPEG به رستر تبدیل شوند و از ارسال فایل‌های وکتور پرهیز گردد.

19ـ اسامی تمامی جنس و گونه‌‌های فسیل‌ها در متن مقاله به زبان انگلیسی و به صورت ایتالیک، مطابق با الگوی استاندارد ICZN نوشته شود.

20ـ چکیده انگلیسی مقاله به صورت مبسوط به میزان حداکثر دو صفحه شامل بخش‌های Title، Authors names with affiliation، Keywords، Introduction، Material & Methods، Discussion، Conclusion، Acknowledgement (اختیاری) و References (فقط منابع مورد استفاده در همین دو صفحه) تهیه شود. عنوان چکیده انگلیسی با قلم Times new Roman 16 ضخیم و متن چکیده انگلیسی با قلم Times new Roman 10 نوشته شود.

21ـ در نگارش متن فارسی و در ارتباط با افعال و کلمات مرکب اکیداً و حتماً از نیم‌فاصله استفاده کنید (برای مثال: به جای "شده اند" بنویسید "شده‌اند" و یا به جای "می شود" بنویسید "می‌شوند" و یا به جای "میکروفسیل ها" بنویسید "میکروفسیل‌ها"). برای ایجاد نیم فاصله حتماً و فقط از کلیدهای ترکیبی "@+shift+ctrl" استفاده کنید.

22ـ نحوه نگارش منابع مطابق با الگوی استاندارد نشریه به شرح زیر تنظیم شود. در تنظیم منابع به تمامی موارد درج شده در زیر دقت شود تا خطایی در نگارش منابع رخ ندهد و مقاله برگشت داده نشود:

الف) تمامی منابع موجود در متن مقاله در لیست پایانی منابع مقاله نیز موجود باشند. بالعکس، تمامی منابع لیست پایانی در متن مقاله استفاده شده باشند.

ب) منابع فارسی در متن مقاله به زبان فارسی و منابع انگلیسی در متن مقاله به زبان انگلیسی نوشته شوند.

پ) منابع در متن اصلی به ترتیب سال انتشار و در فهرست منابع به ترتیب حروف الفبا ذکر شوند. مثلاً (عاشوری 1367، 1368الف؛ موسوی حرمی و محبوبی، 1366؛ ‌هادوی و همکاران، 1365؛ Lashkaripour et al., 1998؛ مظاهری و همکاران، 1383).

ت) در بخش منابع انتهای مقاله، ابتدا منابع فارسی و سپس منابع انگلیسی آورده شود. درباره مقاله‌‌هایی که هنوز چاپ نشد‌ه‌ و زیرچاپ هستند، اگر doi مقاله مشخص شده است، کد doi نوشته شود (از ذکر این کد برای مقالاتی که انتشار نهایی آنها انجام شده است خودداری گردد.). ضمناً در انتها به جای شمارگان نشریه و صفحه­‌ها، عبارت ”زیـرچاپ“ برای منابع فارسی و “In press” برای منابع انگلیسی در داخل پرانتز ذکر شود.

ث) در صورتی که مقاله به زبانی به جز فارسی و انگلیسی نگارش شده باشد، زبان اصلی منبع مورد استفاده در انتهای آن در داخل پرانتز قید شود، مثلاً "In French" برای مقاله­‌های فارسی.

ج) در نگارش منابع، از اختصارنویسی نام ناشر (ژورنال یا هر مؤسسه انتشاراتی دیگری) اکیداً و حتماً پرهیز کنید. مثلاً به جای AAPG Bulletin بنویسید American Association of Petroleum Geologists Bulletin.

 

در مثال‌های زیر به اطلاعات مورد نیاز برای صورت‌های مختلف اصلی منبع نویسی توجه شود:

 

مقاله چاپ شده در نشریه:

عاشوری، ع.ر.، 1377. مرز دونـین ـ کربنیفر در ازبک کوه بر اساس کنودونت‌های آن. فصلنامه علوم زمین، 29: 53-46.

 

مقاله ارائه شده در همایش:

غفـوری، م.، لشـکری پور، غ.ر.، طـریق ازلی، ص.، 1383. بررسی ویژگی‌های ساخـتاری و پارامـترهای مـقاومتی تـوده‌های سنگی در امـتداد مسـیر تـونل کـلات. هشتمین همایش انجـمن زمین شناسی ایران، دانشگاه صنعتی شاهرود، صص 341-352.

 

کتاب:

 آقانباتی، ع.، 1385. زمین‌شناسی ایران. سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور، 586ص.

 

پایان نامه:

پوراسماعیل، الف.، 1383. بایواستراتیگرافی سازند نیزار بـر مـبنای نانوپلانکتون‌های آهکی در برش الگو واقع در تنگ نیزار (جاده مشهد ـ سرخس). پایان نامـه کارشناسی ارشد، دانشگاه فردوسی مشهد، 129ص.

 

نقشه:

طاهری، ج.، قائمی، ف.، م. 1373. نقشه زمین شناسی مشهد، مقیاس 1:100000. سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور.

 

Journal:

Mahboubi, A., Moussavi-Harami, R., Lasami, Y., & Brenner, R.L., 2001. Sequence stratigraphy and relative sea level history of the Upper Paleocene sediments in the Kopet-Dagh Basin, northeastern Iran. Bulletin of American Association of Petroleum Geoleologists, 85: 839-859.

 

Editorial book:

Rahimpour-Bonab, H., Bone, Y., Moussavi-Harami, R., & Turnbull, K., 1997. Geochemical comparisons of modern cool-water calcareous biota, Lacepede Shelf, South Australia, with tropical counterparts. In: James, N.P., & Clarke, J.A.D., (eds.), Cool-Water Carbonates. SEPM Special Publication, 56: 77-91.

 

Thesis:

Karimpour, M.H., 1982. Petrology, geochemistry, and genesis of the A.O. porphyry copper complex in Jackson and Grand Counties, northwestern Colorado. Ph.D thesis, University of Colorado, Boulder, 25l p.

 

Book:

Manutchehr-Danai, M., 2005. Dictionary of Gems and Gemology. 2nd edition, Springer-Verlag, Berlin, 879 p.

 

Map:

Taheri, J., & Ghaemi, F., 1996. Geological map of Mashhad, scale 1:100,000. Geological Survey of Iran.